SI

I

EN


Simon KrečičSimon Krečič je leta 2002 zaključil študij klavirja na ljubljanski Akademiji za glasbo kot zadnji diplomant prof. Acija Bertonclja, julija 2005 pa še podiplomski študij klavirja na visoki umetniški šoli v Bernu v razredu prof. Aleksandra Madžarja. Leta 2012 je diplomiral še iz dirigiranja v razredu prof. Milivoja Šurbka. V času podiplomskega študija klavirja v Švici je študiral še dirigiranje v razredu profesorja Dominiqua Roggena.

Novembra 2008 je na mednarodnem dirigentskem tekmovanju v italijanskem Grossetu prejel tretjo nagrado ter dirigiral tamkajšnjemu mestnemu orkestru na zaključnem koncertu nagrajencev.

Od marca 2009, ko je dirigiral koncert v okviru Slovenskih glasbenih dni, je reden gost orkestra Slovenske filharmonije, ki ga je vodil na številnih koncertih. Zadnjih nekaj let veliko sodeluje tudi s Simfoniki RTV Slovenija.

Simon Krečič je prepoznaven tudi kot dirigent sodobne glasbe in kot pianist zelo iskan komorni glasbenik. Od leta 2013 je umetniški vodja Opere SNG Maribor.

Dokler naju smrt ne loči

13. 9. 2017 19:30